NAWDÉWIR: spannende opvolger van Vruger waar alles bitter

Nawdèwir, Brabants literair entertainment met Toon Maas, Hans van Gorp & Piet Snijders, waarin de makers van 'Mistero, Brabantse Volksopera' en 'Vruger waar alles bitter' hun nu-en-straks onderzoeken in een nieuw theaterprogramma waarin (theater)wetten er zijn om te worden overtreden en (leeftijds)grenzen om te worden genegeerd....

In 'Nawdèwir' diepen de drie mannen uit Asten en Someren het door hen bedachte 'Brabants literair entertainment' uit. Het trio bestaat uit een theatermaker/clown, een troubadour en een schrijver/dichter. De bundeling van die kwaliteiten leidt tot een attractieve theatrale mix.
In Nawdèwir gaan milde maatschappijkritiek, poëtische beschouwingen en absurdisme hand in hand. Soms op 't randje, maar nooit eroverheen, want de platte lol is aan dit trio niet besteed.
Inhoudelijk gaat Nawdèwir over de gemakken en ongemakken van het ouder worden, een realiteit waarmee intussen ook de 'generatie van '68' wordt geconfronteerd. Ooit dachten ze als vrije vogels / de kleinburgerlijkheid te foppen / zonder te bevroeden dat / het klimmen der jaren/ ook hen in 't gareel zou proppen.
 

 

Skip Navigation Links