Toon Maas krijgt een 'award' in China

Straattheatermaker en poppenspeler Toon Maas heeft van 27 mei tot 4 juni 2012 deelgenomen aan het 'World Puppetry Festival'.
Dit festival wordt een keer in de vier jaar gehouden en vond dit jaar plaats in Chengdu, een stad met 14 miljoen inwoners in het Zuidwesten van China.
De uitnodiging die Toon Maas voor dit festival ontving om tussen (letterlijk) 101 groepen uit 46 landen op te treden is uitzonderlijk. Daarnaast is het bijzonder dat Toon Maas in de serieuze poppenspelwereld, van de festivaljury een eervolle vermelding kreeg in vorm een 'Award Excellent Show', voor zijn clowneske straatvoorstelling DOBLE.
In DOBLE creëert Toon Maas met een vernuftige handpop van de hand van kunstenares en levenspartner Dini van Griensven, een uniek dubbelpersonage. Het beeld is van zo’n verbluffende eenvoud, dat je niet weet wat je ziet. Het ‘twee-in-een’personage loopt, gebaart, zit, praat en improviseert: tussen de mensen, naar zichzelf, naast elkaar, met het publiek en op alles en iedereen.
De voorstelling laat op een originele, humoristische en scherpzinnige manier zien, hoe mensen voortdurend worstelen met de zorg voor elkaar en hun wederzijdse afhankelijkheid. De illusie wordt compleet als de pop in het niets verdwijnt. De clown blijft achter: bevrijd en ontheemd.

Skip Navigation Links